GOL markerte verdens o-dag

Postet av Gjerdrum Orienteringslag den 28. Mai 2019

Verdens o-dag den ,15.-21. mai, ble markert over hele verden med mange forskjellige orienterings-aktiviteter. I Gjerdrum var det også stor o-aktivitet denne uka.
I fjor ble over 358000 deltakere registrert i verden og målet er å slå denne rekorden i år. Se informasjon på : http://worldorienteeringday.com/
I Gjerdrum ble det arrangert flere o-aktiviteter. Skolene fikk tilbud om kart med 2 forskjellige nybegynnerløyper med start og mål fra Veståsen skole. Dette var populært og flere av klassene har benyttet muligheten til orientering med elevene. Det ble også arrangert et nybegynnerkurs i kart og kompass for voksne i denne perioden og 10 deltakere fikk praktisk innføring i skogen sammen med kyndige veileder.
 
På selveste WOD-dagen den 15. mai arrangerte vi Raumar-karusell fra Veståsen skole med 75 deltakere.     Det var folksomt ved starten i lysløypa. I tillegg deltok 35 tur-orienterere og mange idrettsskolebarn. Emit-brikke sprint i myra var et populært tiltak for barna.  

Hyggelig at så mange tur- orienterere  møtte opp og det vanket 10 ekstrapoeng om man tok enten en av o-løypene, fant stolper eller tur-o postene på Lysdammen kartet.

Totalt har Gjerdrum o-lag registrert 210 deltakere. (Vi mangler fortsatt noen tall så dette vil øke)
Deltakerne fordeler seg på 120 barn, ca 20 ungdom og ca 70 voksne.

Nå er både Stolpejakten og tur-orienteringa godt i gang i Gjerdrum, mandagstrening for barna opp til 12 år og noen onsdager arrangerer o-laget Raumar-karusell, åpen for alle. Følg med på www.raumar.net 

Da er det bare å ønske alle fortsatt mange fine treninger og turer i skogen og nærområdene.
Lykke til med o-sesongen !  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.