Busterudvangen
 Busterudvangen er o-lagets egen hytte på toppen av Romeriksåsen. Den er åpen for servering av kaffe, solbærtoddy, vafler, kaker og sjokolade både om høsten, vinteren og forsommeren. Følg med på hyttas facebook side for mer informasjon om åpningstider:

Busterudvangen på facebook

Hytteansvarlig: Dagny Lysaker – dagny.lysaker (at) hotmail.com 

Spøremål vedrørende hytta kan sendes via messinger eller til hytteansvarlig.Historie om hytta:
Busterudvangen er en av de gamle setervanger i Romeriksåsene og ligger i Gjerdrum kommune. Den ligger vakkert til i den dype skog, og den historiske vangen er fremdeles godt hevdet i terrenget. Dette er en av de få seterstedene som ikke har navn etter en gard i bygda. Navnet Busterud betyr sannsynligvis en rydning der det er "bustegras", som kan være en bestemt plante eller utrykk for et skralt beite. Rydningen var i alle fall god som setervang, og blir nevnt allerede tilbake i 1780.

Tømmerhytta som står der i dag ble reist ca 1920 og ble benyttet av skogsarbeidere. Det var overnattingsplass for fire mann. Fra 1970-årene er hytta utlånt til Gjerdrum O-lag.

Rundt Busterudvangen er det fortsatt en åpen gressslette. Fin lekeplass for barna. I tillegg er det ferdig bålplass rett ved siden av hytta.

Kilder: Vitalposten.no og Friluftsgruppa Utsyn og Gjerdrum historielag

Det går blåmerket sti fra parkeringsplassen ved Lysdammen og A-brua i Gjerdrum Almenning, ca. 4 km å gå. Vinterstid er det preparerte skiløyper til hytta.